vrijdag 28 augustus 2015

Waarom ik walg van gutmenschen


Tsjonge, wat heb ik een hekel aan gutmenschen. Met hun voortdurende claim op morele superioriteit. Met hun zelfbenoemde patent op beschaving en fatsoen. Met hun zelfgenoegzame glimlach en hun afgemeten flauwe grapjes, die getuigen van goede smaak, zo vinden ze zelf. En met de standaard minachting waarmee andersdenkenden tegemoet worden getreden. De publieke omroep puilt ermee uit. 

De huidige migratiecrisis in Europa is hun finest moment. Dit is waar goedvolk al die jaren reikhalzend naar heeft uitgekeken. Je kunt je tv niet aanzetten of je krijgt weer zo’n meelijwekkend verhaal over illegale migranten te horen, liefst gelardeerd met beelden van huilende kindertjes. Dat het leeuwendeel van de migrantenstroom bestaat uit alleenstaande jongemannen, die stijf staan van het testosteron, dat zien we niet. Nee, de kijker wordt bedolven onder propagandistische beelden, emo-porno over deze illegale voornamelijk islamitische migranten. De feitelijke inhoudelijk discussie, daar zijn ze niet van, de gutmenschen. Politiekcorrecte agitprop past meer in hun straatje.

En de analyses gaan niet veel verder dan: “O, wat is het toch erg. Wat zijn het toch allemaal zielige vluchtelingen. Het is een Europees probleem. Laten we er nóg meer opvangen. Dat is goed voor de economische groei van Europa. Zonder deze mensen heeft Europa geen toekomst. Zij verrijken onze samenleving. Hun kinderen gaan onze bejaarden verzorgen.”

“U vindt dat we in Europa minder illegale migranten moeten opvangen en meer in de regio waar ze vandaan komen? U vindt dat we de grenscontroles weer moeten invoeren? U vindt niet dat we zeer ruimhartig zoveel mogelijk mensen moeten toelaten en een huis, uitkering en gezondheidszorg moeten geven? Werkelijk? Wat bent u een gevoelloos mens. U is een nazi, een islamofoob en een rechts-extremist.”

Goedvolk journaille vindt dat wij de morele plicht hebben om alle illegale migranten zonder uitzondering op te vangen en beter te behandelen dan onze eigen ouders en kinderen. Hun praatprogramma’s zijn niet meer dan een soort plichtmatige kringgesprekken van gelijkgestemden, die tot doel hebben aan de buitenwereld te laten zien hoe enorm alle aanwezigen deugen met hun diep invoelend vermogen en hoe verschrikkelijk mensen zijn die daar niet in meegaan. Ook willen ze graag laten weten dat ze het gezellig hebben onder elkaar. Ze zitten immers prima in hun velletje, zo vinden ze zelf. Ze hebben heus wel eens hun twijfels, vanuit de onderbuik, daarbij een vies gezicht trekkend, maar dat duurt nooit lang. Uiteindelijk staan ze toch altijd weer stevig met beide benen aan de goede kant van de zelf getrokken morele lijn.

In hun actualiteitenprogramma’s laat goedvolk louter door henzelf geselecteerde ‘deskundigen’ en politici met hun eenzijdige gelijkgeschakelde fopanalyses bevestigen wat ze zelf al vinden. In vrijwel alle gevallen is het 10% feiten, 90% emotioneel gezwelg en moreel appèl. Het zijn echte zendelingen, die gutmenschen. Zij weten wat goed is voor ons en de rest van de wereld. Daar organiseren zij hun radio- en televisieprogramma’s omheen. Onwelgevallige feiten en inhoudelijke argumenten die de visie van de gutmensch onderuit halen zijn daarbij alleen maar lastig. Die worden liefst genegeerd. Maar mochten ze terloops toch ter sprake komen dan wordt er vlug overheen geleuterd. Wat het goedvolk journaille helemaal niet doet is mensen uitnodigen die een andere mening hebben en dit goed onderbouwd weten uit te dragen. Áls je zulke abjecte lieden al uitnodigt in je programma, dan doe je dat slechts als je denkt ze in een kwaad daglicht te kunnen stellen, met een hard kruisverhoor, liefst op een punt dat helemaal niets met de inhoudelijke discussie te maken heeft: een ongemakkelijke uitspraak of voorval uit het verleden. De geëigende tactiek hierbij is drammen, drammen en nog eens drammen. Dit gebeurt allemaal met het vooropgezette doel om aan tonen dat deze persoon met zijn verkeerde mening niet deugt, in de hoop dat dit dan weer bijdraagt aan de glans van henzelf, de goede mensen met de goede mening. 

Kortom, gutmenschen zijn hele nare mensen. Ik heb ze met dit stukje alweer te veel aandacht gegeven.

Percolator, voor al uw sterke koffie

5 opmerkingen:

  1. dank voor het op schrift zetten van mijn irritatie en gevoelens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig stuk. 100% mee eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook hier in Duitsland is het niet anders !
    Geef het volk brood en spelen en ze zijn
    de eigenlijke problemen afgelenkt !
    Maar dank het Internet tijdperk is de tijd
    voor deze kastreerde televisie kwasten in
    het eindstadium ! Garandeerd !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, daar kan ik nog wel aan toevoegen dat ik gisterenavond op een verjaardagsfeest in Duitsland, iemand met volle overtuiging hoorde zeggen dat wat hem betreft alle mensen die met Pegida demonstreren, wat hem betreft tegen de muur gezet konden worden en neergeschoten.
    Voorwaar, oude tijden van het linkse volk beginnen weer te herleven.
    Moet ik nu nog vertellen dat hij een shirt van sea shepherd aanhad, of had u zoiets al begrepen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb daar vorig jaar ook een artikel over geschreven.
    https://ejbron.wordpress.com/2015/10/31/het-land-van-melk-en-honing-2/

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.