woensdag 23 december 2015

De ene fascist is de andere niet


We leven in een surrealistische wereld. Terwijl goedvolk achter de dijken een achterhoedediscussie voert over het punt of we Wilders nou wel of niet een ‘fascist’ mogen noemen, blijft de echte fascist van dit moment onbesproken in de mainstream media. As we speak worden door de legers van de Turkse machtswellusteling Erdogan hele Koerdische wijken platgewalst in het Zuidoosten van Turkije met vele honderden doden tot gevolg. Als dat geen fascistisch gedrag is, wat dan wel?

Niet Erdogan, maar de in alles geweldloze Wilders wordt binnenkort echter voor het gerecht gesleept, omdat hij op een verkiezings­bijeenkomst de vraag naar de wenselijkheid van "meer of minder Marokkanen" stelde aan zijn publiek. Dit wordt een politiek showproces, dat in de DDR niet had misstaan. Ondertussen bakken mensen als Timmermans (PvdA) en Rutte (VVD) namens de Europese Unie en Nederland zoete broodjes met een Turkse moslimfundamentalist, die zonder gêne massaal Koerden uitmoordt en aanpapt met de geweldlustige godsdienstwaanzinnigen van Islamitische Staat.

De Turken hebben een lange historische traditie als het gaat om het plegen van volkerenmoord. Daar kunnen de Duitsers, cynisch gesproken, een voorbeeld aannemen. Maar in tegenstelling tot het Duitse volk, dat diep door het stof ging, vertonen de Turken nog niet het begin van zelfreflectie of berouw. Ze laten zich vooral leiden door hun ‘gekrenkte trots’. Turkije accepteert geen weerwoord. Erdogan deelt graag uit, hard en compromisloos, maar zelf kan hij geen greintje kritiek verdragen. Voor mensen als Timmermans en Rutte is dat allemaal slechts een kleine kanttekening. De ‘goede relatie’ met Turkije mag niet op het spel worden gezet, koste wat het kost, zo vinden zij. Dat uitte zich dit voorjaar bijvoorbeeld al in het ongemakkelijke feit dat de 100-jarige herdenking van de door de Turken gepleegde Armeense Genocide (1,5 miljoen doden) niet hoefde te rekenen op de aanwezigheid van de premier van Nederland. Dan ben je dus, om het maar eens zonder omhaal te zeggen, gewoon een laffe wegkijker.

Het Nederlands parlement is inmiddels ‘verrijkt’ met twee vooruit geschoven pionnen van de AK partij van Erdogan. Zij splitsten zich enige tijd geleden af uit de PvdA onder de naam Denk. Ook hier vind je hetzelfde onbeschofte gedrag als bij Erdogan. Grote woorden tegen iedereen die het niet met hen eens is, maar zwijgen als het graf als in Zuidoost-Turkije de volgende genocide in gang wordt gezet. Geen kwaad woord over Erdogan, die in eigen land hele dorpen en stadswijken met de grond gelijk laat maken en etnische minderheden laat afslachten. Nee, Wilders, die feitelijk nooit een vlieg heeft kwaad gedaan, wegzetten als ‘extreem­rechts’ vanwege diens taalgebruik, onder referentie aan de tweede wereldoorlog. Dát is pas aanpakken. En dit alles uit de mond van mensen die behoren tot een volk dat zelf geen enkele introspectie vertoont over de eigen eeuwenlange genocide-historie.

Turkije onder leiding van Erdogan zou voor het Europese Hof moeten worden gedaagd in plaats van tot de Europese Unie uitgenodigd. Dat politici als Timmermans en Rutte zich drukker maken over Wilders dan over Erdogan tekent hun morele failliet. Het is een beschamende vertoning. Dit gaat niet meer goed komen.


Percolator, voor al uw sterke koffie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten