zaterdag 3 september 2016

Mak stemvee


Iedereen en zijn ouwe moeder heeft ondertussen al een duit in het zakje gedaan over de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Mijn voorspelling past op één A4-tje.

De PVV is al sinds mensenheugenis de grootste partij in de peilingen, met op enige afstand de VVD, als tweede partij. Kat in het bakkie voor Wilders cum suis, ben je geneigd te denken. Alleen nog effe cashen volgend jaar.

Maar zo eenvoudig ligt het niet. Er is namelijk geen level playing field. Ik verwacht dat de continu in de media opgepookte anti-Wilders-sentimenten de kiezers massaal in de armen van de op één na grootste partij in de peilingen zullen drijven. Veel kiezers zijn slecht geïnformeerd, willen zich ook niet te veel verdiepen en zijn blij dat het mainstream journaille het allemaal voor hen op een rijtje zet. Wilders en de PVV-aanhang worden tot op de dag van vandaag weggezet als racisten, xenofoben, populisten, halve nazi’s en wat dies meer zij. Logisch dat veel burgers daarmee niet geassocieerd willen worden. En zij willen coûte que coûte voorkomen dat de PVV op 15 maart als grootste uit de bus komt. Hierdoor zal de VVD waarschijnlijk op de valreep de verkiezingen winnen.

Laten we wel wezen: VVD, PvdA, D66, CDA, ChristenUnie en GroenLinks zijn één pot nat. Zij vertegenwoordigen het grote grauwe politiekcorrecte blok in het parlement. Voor de bühne bestrijden ze elkaar onderling een beetje op triviale puntjes (floep, floep, floep, floep), maar op hoofdlijnen zijn ze het eens. Meer macht en geld naar de Europese Unie. Meer macht en geld naar moslims en de islam in Nederland. Meer macht en geld naar de bestrijding van klimaatverandering. De hardwerkende plichtsgetrouwe burger mag tot de laatste cent worden uitgewrongen om dat allemaal te financieren. Alle sociale voorzieningen die de afgelopen decennia met pijn en moeite werden opgebouwd in Nederland worden langzaam maar zeker weer afgebroken.

De enige partij die zich hier op alle fronten tegen verzet is de PVV. Om te verhinderen dat deze partij aan de macht komt zullen velen, opgejut door de wekelijkse polls, strategisch gaan stemmen op de establishment-partij die de meeste kans maakt de PVV te verslaan. Zoals we zagen zijn de onderlinge verschillen minimaal. De weerstand om over te stappen binnen die groep is daarom kleiner dan de weerzin tegen de PVV. Deze mensen stemmen dus niet uit overtuiging op de VVD. Hun stem is niet de verdienste van de VVD. Zij hebben een negatieve motivatie om voor die partij te kiezen. Zij willen namelijk de PVV uit het zadel houden.

Alleen een terreuraanslag vóór 15 maart 2017 in Nederland kan dit scenario tegenhouden. Als dat gebeurt gaat de beer los. Dan ligt alles weer open. Dat hebben ze ook bij GeenStijl goed begrepen (zie de naam van deze URL).

Percolator, voor al uw sterke koffie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.