woensdag 11 september 2019

Wilders wordt onfatsoenlijk behandeld


De afgelopen tijd heb ik me vaak afgevraagd waar de menselijke maat is gebleven in het proces tegen Geert Wilders van de PVV. Zijn politieke rivalen, de publieke omroep en de zelfbenoemde ‘kwaliteitskranten’ halen alles uit de kast om hem als persoon zoveel mogelijk te beschadigen en waar het maar kan pijnlijk te treffen.

Sinds Theo van Gogh in Amsterdam op klaarlichte dag door een gelovige moslim de keel werd doorgesneden en een mes in de borst geplant kreeg (“Hij had het er ook wel naar gemaakt” is een veelgehoorde opvatting onder deugmensen) wordt Wilders 24 uur per etmaal intensief beveiligd, omdat een paar miljoen zeloten van de godsdienst van de vrede liever vandaag dan morgen zijn hoofd afhakken. Dit duurt inmiddels al 15 jaar. Het is dagelijkse kost voor Wilders. Hij kan niet meer over straat zonder omringd te worden door een hele zwik bodyguards.

Wilders ontvangt elke dag vele doodsbedreigingen, via sociale media, via email en per post. Hij heeft al een aantal keer aangifte gedaan bij de politie, maar het Openbaar Ministerie weigert stug om hier iets mee te doen. Er wordt geen onderzoek naar mogelijke daders ingesteld, laat staan dat er daders worden gearresteerd of gerechtelijk vervolgd.

Gutmenschen uit de politiek, de mainstream media en de entertainment wereld vonden het nodig om in een ultieme orgie van virtue signalling een haatcampagne tegen Wilders te starten. Met een in de media breed uitgemeten propagandistisch aangiftecircus, demoniserende columns in landelijke kranten en volksgerichten in linkse praatprogramma’s cumuleerde dit alles in een politiek showproces, waar de honden geen brood van lusten. Deze infame wanvertoning van massale morele zelfbevrediging duurt nu al vijf jaar.

En waarom? Waarom verdient Wilders deze onmenselijke behandeling, die soms openlijk maar vaak heimelijk wordt toegejuicht? Omdat hij het had gewaagd tijdens een verkiezingsbijeenkomst in een zaaltje aan zijn publiek te vragen: “Willen jullie meer of minder Europese Unie? Willen jullie meer of minder Partij van de Arbeid? Willen jullie meer of minder Marokkanen in Nederland?”

Uit deze retorische vragen werd geïsoleerd de laatste vraag geselecteerd. Daaromheen werd door het Openbaar Ministerie in nauwe samenwerking met het Ministerie van Veiligheid en Justitie op een kunstmatige manier volstrekt contextloos een juridische casus geconstrueerd, alsof we hier in Nederland in de persoon van Wilders te maken zouden hebben met de grootste volksmenner sinds de Tweede Wereldoorlog. In dit verband is het een gotspe dat datzelfde Openbaar Ministerie in de talloze doodsbedreigingen aan het adres van Wilders geen casus tot vervolging wil zien.

Het hele circus werd opgetuigd door zelfingenomen politiek-correcte deugers, door zich moreel verheven voelende Gutmenschen. Mensen die altijd de mond vol hebben over ‘inclusiviteit’ en ‘diversiteit’, over ‘bruggen bouwen’ en ‘verbinden’, over ‘tolerantie’ en ‘verdraagzaamheid’, over ‘humaniteit’ en ‘fatsoen’, over ‘medemenselijkheid’ en ‘empathie’. Maar blijkbaar zijn dit slechts holle woorden om hun nietszeggende demagogie te verhullen. Want tegen Wilders gaan al die verheven principes overboord. Alles, maar dan ook werkelijk álles, is geoorloofd om hem te besmeuren. Het lijkt soms wel een openbare wedstrijd wie Wilders op de meest grove manier kan uitschelden, kleineren, beschuldigen of associëren met de gruwelijkste massamoordenaars uit de geschiedenis. En vervolgens zit men zich daarover in de media samen te verkneukelen; zelfingenomen, elkaar bevestigend en zwelgend in het eigen gelijk. Blijkbaar schept diepe haat een band.

Deugmensen zijn er altijd trots op dat ze de menselijke maat hanteren, zelfs ten opzichte van de zwaarste criminelen. We zijn immers een beschaafd land met een humane rechtspraak, die verdachten fatsoenlijk bejegent, heet het dan. Maar voor Wilders is zo’n behandeling niet weggelegd. Hij wordt aangepakt als oud vuil, terwijl hij uit respect eigenlijk een staande ovatie verdient voor alle ellende die hij heeft moeten doorstaan, alleen maar omdat hij loepzuiver verwoordt wat vele Nederlanders vinden. Je kunt het met hem eens zijn of niet: hij vervult slechts zijn plicht als volksvertegenwoor­diger, zoals dat in een democratie van parlementariërs wordt verwacht. Ook Wilders verdient daarbij een menselijke behandeling.

Stop het politieke showproces! Ga open het debat aan, zoals het hoort in een democratische rechtsstaat.

Percolator, voor al uw sterke koffie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.