woensdag 30 december 2015

Nederland moet kapot


Vanochtend werd in alle Nederlandse media het bericht gepubliceerd dat Samsom, de politieke leider van de PvdA, denkt dat “we in Nederland 200.000 vluchtelingen aankunnen”. Hij pretendeert daarbij namens iedereen te spreken. Waar hij die autoriteit vandaan haalt is mij een raadsel. Waarschijnlijk gewoon bluf en arrogantie. “Als het er misschien 300.000 worden, dan is er geen draagvlak”, aldus diezelfde Samsom. Hij weet dus niet alleen precies hoeveel ‘we’ er aankunnen ‘met zijn allen’. Hij weet ook hoeveel ‘we’ er in elk geval niet meer ‘aankunnen’.  Samsom weet hoe het Nederlandse volk denkt. Dat zal de reden zijn dat zijn politieke partij het de laatste jaren zo goed doet in de peilingen.

"De grootste bedreiging die mensen ervaren door de vluchtelingenstroom is de onbekende omvang ervan", zo gaat hij verder. Een boute uitspraak. Volgens mij willen de meeste Nederlanders toch echt dat de massale instroom van illegale migranten (door Samsom geframed als ‘vluchtelingen’) per direct wordt gestopt of ten minste sterk aan banden wordt gelegd. Dat is ook het signaal dat ik persoonlijk krijg als ik met mensen uit mijn omgeving spreek. En dan heb ik het dus niet alleen over conservatieve of rechtse mensen, maar ook over mensen met een linkse politieke overtuiging. Ik heb een gevarieerde vrienden- en kennissenkring.

Niet de onbekendheid van de omvang van de illegale migratiestroom wordt door mensen als bedreigend ervaren, maar juist de wetenschap dat de omvang van deze stroom op dit moment al bijzonder groot is. En als het aan Samsom ligt mag er nog wel een schepje bovenop. Als de instroom verviervoudigt vergeleken met nu (want dat is de consequentie van 200.000 illegale migranten opnemen), dan is dat volgens hem "een overzichtelijke hoeveelheid op een bevolking van zeventien miljoen mensen". Hoe haalt hij het in zijn hoofd? En dan hebben het nog niet eens gehad over de honderdduizenden immigranten extra, die binnen enkele jaren zullen volgen in het kader van het recht op gezinshereniging. Dan heb je het dus al gauw over het aantal inwoners van een stad als Den Haag… aan vreemdelingen erbij in een paar jaar tijd. Voor het overgrote deel zijn dit moslims uit een niet-Westerse cultuur met een sterk afwijkend normen en waarden kader. Hét recept voor maatschappelijke onrust.

Nu is de PvdA niet de enige partij in de regering. We hebben ook de VVD nog, Neerlands hoop in bange dagen.  Dus: wat vindt Rutte, de leider van die partij, hier eigenlijk van? Dit blijkt helaas ook niet erg geruststellend. Rutte weigerde twee maanden geleden nog om zich uit te spreken over nieuwe aantallen asielzoekers. Maar hij heeft wel een ‘oplossing’. Rutte wil “in Brussel inzetten op een betere bewaking van de Europese buitengrenzen”. Tel daarbij op dat Samsom “de oorlog in Syrië wil stoppen” en dan weten ‘we’ hoe de vlag erbij hangt. Dit zal immers geen van beide gebeuren. Over deze zaken wordt op internationaal niveau al jaren geouwehoerd zonder ook maar het begin van enig zicht op verbetering. Nederland heeft hier nauwelijks invloed op. Derhalve zal de nu al gigantische immigratie van veelal kansloze illegale migranten met een islamitische levensovertuiging blijven groeien. We ain’t seen nothing yet. Dit is alleen te stoppen met strenge, wellicht onconventionele, handhavingsmaatregelen vanuit het perspectief van de Neder­landse Staat. Zo niet, dan gaat ons land naar de knoppen: eerst de verzorgings­staat, daarna de vrijheid van meningsuiting en tenslotte de democratische rechtsstaat, as we know it.

Nederland moet blijkbaar kapot. Koste wat het kost. De nieuwe aristocraten hebben dat besloten. Zij worden hierin gesteund door de machthebbers van de Europese Unie en zullen zich door niemand laten tegenhouden. Ik ben somber over de toekomst.

Percolator, voor al uw sterke koffie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten