dinsdag 14 juni 2016

Wegkijken voor islamitisch geweld? Hoe lang nog?


Altijd hetzelfde patroon sinds 9/11. Of het nou Madrid, London, Boston, Parijs, Brussel, San Bernardino of Orlando is. Na elke massamoord gepleegd door moslimterroristen in het Westen is er in eerste instantie korte tijd aandacht voor de slachtoffers. Op het politieke toneel vindt het obligate belletje met condoleances naar het betrokken staatshoofd plaats en het opzichtige tweetje van medeleven naar de nabestaanden. Onze premier Rutte en minister Koenders van BuZa zijn daar ondertussen heel bedreven in. In de media eerst breaking news met veel nerveuze verslaggeving over de laatste ontwikkelingen rondom het drama. De daaropvolgende dagen worden gevuld met stemmige reportages met getuigenverklaringen en voorspelbare voxpopperij.

De lijken van de slachtoffers zijn amper koud of de omslag komt. Politici en journalisten beginnen te zaniken dat moslims de echte slachtoffers zijn. Zij worden hier namelijk op aangekeken. De mainstream media blijven ons daarom op het hart drukken dat de terroristische aanslag overal mee te maken had, behalve met moslims en de islam. In de USA is het een gevolg van het wijdverbreide wapenbezit; in Europa van sociale uitsluiting en achterstelling van moslims. En, o ja, christenen zijn veel erger. Vergeet de kruistochten, ons slavernijverleden en de Holocaust niet. Maar... don’t mention the islam! Werkelijk alles wordt er met de haren bijgesleept om maar niet de voor de hand liggende conclusie te hoeven trekken, namelijk dat de terreuraanslag werd gepleegd door een moslim, die zich liet inspireren door Allah, Mohammed en de Koran.

De directe slachtoffers van de massamoord worden vanaf nu doodgezwegen.  Binnen enkele dagen wordt niet meer gesproken over de gewonden van de terreuraanslag. Zelfs niet al liggen sommigen weken te vechten voor hun leven op de intensive care. En de nabestaanden van de mensen die werden vermoord hebben hun berichtje van medeleven op Twitter of Facebook al gehad, dus die moeten verder niet zeuren.

Nee, dan de moslimse medelanders. De mantra van de zielige moslim wordt in de media tot in den treure herhaald. Ach, wat worden die arme moslims toch gediscrimineerd. In het Westen zijn racisme, nationalisme en islamofobie immers een onbeschrijflijk groot probleem. Daar moet een einde aan komen. En snel! Moslims hebben geen leven hier. Geen wonder dat sommigen van hen aan het massamoorden slaan.

Standaard volgt er nu een weken durend mediaoffensief van bestuurders, politici, juristen, sociaal-wetenschappers, ‘deskundigen’ en andere bekenden. Zij prediken zonder uitzondering dat racisme en onverdraagzaamheid onder blanke ‘tokkies’ een groot en urgent probleem is, dat moet worden opgelost. Geen woord over de bestrijding van moslimterrorisme. Geen woord over de prominente rol van de islam bij terreur. Geen woord over de enorme invloed van deze religie op de toename van misogynie, pedofilie, homofobie, antisemitisme en christenhaat in de maatschappij. Niks, nada, nul. Ondertussen blijven Salafistische en Wahabistische imams hun volgelingen ophitsen in door Saoedi-Arabië en Turkije gefinancierde moskeeën in Nederland en de rest van Europa. Op die plekken wordt elke dag haat gezaaid tegen onze samenleving. De samenleving, waar moslims zelf deel van uitmaken, maar waar velen van hen niet bij willen horen. De overheid grijpt niet in. Moslims hebben het al zo zwaar en dienen uit de wind gehouden te worden.

De absurditeit! Alsof die haatdragende religie, die continu op ramkoers ligt met alles en iedereen, überhaupt enige bescherming nodig heeft. De islam heeft meer dan 1,5 miljard aanhangers en groeit explosief. Moslims roeren zich met veel bombarie, overal ter wereld. Elke dag weer. Hen afschilderen als een bedreigde kwetsbare minderheid? Donderstraal een eind op!

We mogen niet wegkijken, maar dienen moslims keer op keer te confronteren met de moordlustige terreur van hun geloofsgenoten wereldwijd. Er gaat geen dag voorbij of er wordt dood en verderf gezaaid in naam van de islam. Dit ontkennen is laf. Laten moslims eindelijk eens hun positie bepalen ten opzichte van dit gruwelijke, grootschalige en redeloze geweld, dat wordt gecultiveerd binnen veel van hun geloofsgemeenschappen.

Westerse politici en media hielden christenen de afgelopen decennia telkens weer keihard de onverkwikkelijke praktijken van hun geloof voor. Tot ze er doodmoe van werden. No mercy! Niemand had het toen over ‘zielige christenen’. Uiteindelijk keerden zij de kerk massaal de rug toe. Hoog tijd dat moslims hetzelfde doen met hun moskeeën. Allahoe Snackbar!

Percolator, voor al uw sterke koffie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten